Aanbod

Trainen, organiseren en bouwen

Buro Meinders traint jouw teams in nieuwe manieren van werken. We helpen je organisatie zich anders te organiseren rond sociale vraagstukken. En we bouwen mee aan de teams die het gaan doen. Met aandacht voor de mens, zorgen wij dat iedereen in het team aan het project bijdraagt vanuit zijn of haar expertise.

Geïnteresseerd?
Neem contact op

1. Trainen

Buro Meinders traint jouw teams in nieuwe manieren van werken.

Trainen

2. Organiseren

Anders leren organiseren rond sociale vraagstukken.

Organiseren

3. Bouwen

Teams bouwen met  een nieuwe werkwijze in de grillige praktijk.

Bouwen

4. Virtual Reality

Virtual Reality  om een ander perspectief te ervaren.

Virtual Reality

1. Trainen

Buro Meinders traint teams om succesvol te leren werken aan sociale vraagstukken. Wij trainen teams hoe je Design Thinking of Agile Werken effectief inzet. We hebben de afgelopen jaren ervaring opgebouwd met gebruik van deze methodieken in de praktijk. We kennen de waarde en de valkuilen. Je neemt deel aan een introductie trainingen om kennis te maken met nieuwe werkwijze. Of je neemt deel aan een bootcamp van een week en zet de eerste stappen bij het oplossen van sociale vraagstukken met deze methodieken. We nemen altijd een cases uit jullie praktijk als basis.

2. Organiseren

Buro Meinders helpt organisaties anders organiseren  om slagvaardiger en effectiever sociale vraagstukken aan te pakken. In een aantal workshops gaan we:

  • Jullie bevragen om de uitgangspositie in kaart te brengen; 
  • Kennis uit de organisatie bij elkaar brengen;
  • Nieuwe perspectieven op vraagstukken bieden, en
  • Gezamenlijk tot een passende werkwijze komen.

Omdat iedere organisatie een ander startpunt heeft of een ander vraagstuk, kijken we met jouw organisatie wat de precieze invulling wordt. Het resultaat is een mooi vormgegeven werkboek waarin jouw nieuwe aanpak is beschreven. 

3. Bouwen

Buro Meinders bouwt teams bij de invoering van een nieuwe werkwijze in de grillige praktijk. We weten dat een nieuwe manier van werken ontstaat door hiermee ervaring op te doen. We begeleiden teams eerst intensief met als doel het creëren van een werkritme waaruit een gevoel van vertrouwen ontstaat. Vrij snel daarna laten we teams langzaam los en wordt onze begeleiding meer op afstand. Het resultaat is een team dat met vertrouwen sociale vraagstukken effectief aanpakt en een team die andere teams kan meenemen in de nieuwe werkwijze. 

4. Virtual Reality

Virtual Reality is een mooi middel om een ander perspectief te ervaren. In de schoenen te staan van een ander en je eigen denkpatroon te doorbreken. We gebruiken het in onze trainingen, maar het is ook een krachtige tool in de hulpverlening. Xiomara van XIIO is een expert op dit vlak en samen met haar kunnen we de potentie van dit middel in je organisatie verkennen. Mocht je organisatie er gebruik van willen maken. We bieden een methodisch programma om er mee aan de slag te gaan. Dit programma kan ook ingezet worden als je organisatie de eerste stappen op dit vlak heeft gezet en er meer uit wil halen. Daarbij is het niet noodzakelijk om gelijk al grote investeringen te doen in apparaten en systemen. Wij leveren alles wat nodig is voor een effectief programma.

Contact

Johannes van den Eerenbeemt
06-53992431
johannes@buromeinders.nl
Martijn Evers
06-81313591
martijn@buromeinders.nl
Johannes van den Eerenbeemt
Martijn Evers